Pengguna Windows 10 Boleh Memuat Turun Kemaskini Windows 10 ‘The Creators’ (Codename Redstone 2)

Microsoft menetapkan untuk melancarkan kemaskini besar-besaran Windows 10 yang pada 11 April, tetapi pengguna boleh mula memasang secara manual kemaskini ‘the Creators’ hari ini. Pelancaran awal sedang disediakan untuk mereka yang tidak mahu menunggu pengemaskinian automatik dikeluarkan kepada umum.

Kemaskini ‘the Creators’ meningkatkan kawalan privasi yang lebih baik; walaupun bukan merupakan perubahan sebenar kepada dasar privasi. Pada asasnya, Microsoft menjadikannya lebih mudah untuk memahami jumlah data yang dikumpul daripada setiap pengguna. Kawalan baru ini akan membantu pengguna kurang mengambil kisah menetapkan apa yang mereka mahu.

Privasi bukan satu-satunya perkara yang didatangkan bersama kemaskini ‘the Creators’. Terdapat juga ‘suit of VR’ dan peralatan 3D untuk kegunaan pengguna. Ini tidak bermakna hanya bertujuan untuk golongan kreatif profesional, tetapi juga orang ramai yang ingin untuk menerima pakai semua ini dengan model 3D.

Kemaskini Windows 10 Creators boleh dilakukan secara manual dengan mengikuti pautan ini dan memuat turun alat dari Microsoft.

https://www.microsoft.com/en-au/software-download/windows10

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s