BAJET 2017: NAIK TARAF KELAJUAN UNIFI DAN PAKEJ BARU UNTUK PENGGUNA STREAMYX BERMULA PADA JUN 2017

Pada bulan Oktober, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak telah mengumumkan bahawa ISP di Malaysia secara amnya bersetuju untuk menggandakan kelajuan Internet di Malaysia tanpa meningkatkan bayaran bulanan yang mereka telah bayar pada masa ini. Dalam minggu yang sama, TM kemudiannya telah menggariskan pelan naik taraf jalur lebar dalam sesi media khas walaupun maklumat yang diberikan pada majlis itu agak umum tidak spesifik.

Dari taklimat itu, kita diberitahu bahawa naik taraf kelajuan akan dilaksanakan secara berperingkat mulai Januari 2017 dan seterusnya. Walaupun naik taraf akan dilakukan secara automatik, pelanggan perlu untuk memberikan persetujuan kepada TM sebelum naik taraf boleh dilakukan seperti yang terdapat pada Soalan Lazim (FAQ)seperti yang disiarkan di laman web UniFi baru-baru ini.

Khabar gembira, pelanggan tidak perlu untuk mengunjungi mana-mana cawangan TMpoint atau menghubungi perkhidmatan pelanggan TM. Soalan Lazim (FAQ) menyatakan bahawa pelanggan boleh memberikan persetujuan dengan membalas e-mel atau SMS yang akan dihantar oleh TM kepada pelanggan mengenai menaik taraf tidak lama lagi. Dalam beberapa kes, Pusat Telemarketing TM akan menghubungi pelanggan secara langsung untuk mendapatkan persetujuan mereka untuk naik taraf.

20161208-naik-taraf-tm-unifi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.