WIKILEAKS, DC LEAKS, BERSIH MALASIA, MARIA CHIN, SOSMA DAN PENGALAMAN UKRAINE

Ini adalah blog post panjang tetapi satu perkara yang serius.

Pada pertengahan tahun ini, pendedahan dan kebocoran oleh kedua-dua ‘WikiLeaks’ dan ‘DC Leaks‘ telah memberikan kejutan dalam pilihan raya presiden Amerika Syarikat. Ini membuat Hilary Clinton mengalami masalah besar dengan FBI. Kebanyakan daripada kebocoran ini juga berkenaan George Soros ‘Open Society Foundation’.

2,576 fail sebagian besar berkaitan dengan Open Society Foundation George Soros. Kebocoran ini termasuk rancangan dalaman OSF yang berkesan, strategi, keutamaan dan lain-lain aktiviti di seluruh dunia oleh Soros.

Terdapat banyak rujukan kepada Malaysia dan misteri “Malaysia Program” terdapat di dalam dokumen tersebut.

Dokumen ini menarik perhatian saya kerana ulasan berkaitan aktiviti George Soros ke arah pilihan raya di Malaysia “bebas dan adil” mendakwa membiayai, memberi latihan dan bimbingan oleh George Soros kepada BERSIH, Merdeka Center, Majlis Peguam dan MalaysiaKini – yang semuanya secara umum mengesahkan hubungan dengan OSF.

20161123-maria-chin-sosma-alat-osf-soros

Dokumen tersebut juga mengatakan George Soros mempunyai kepentingan peribadi di Malaysia sementara menunjukkan bahawa mereka mahu pembangkang menang tetapi tidak mahu terlalu secara terang-terangan menunjukkan keterlibatan mereka.

Mereka mengatakan bahawa OSF yang mula bergerak pada tahun 2010 dengan jangkaan bahawa pilihan raya akan diumumkan pada tahun 2011, dua tahun selepas Perdana Menteri Datuk Seri Najib menggantikan Abdullah Ahmad Badawi.

Bukan sahaja OSF sendiri mengaku mereka telah membiayai aktiviti-aktiviti BERSIH sejak 2010 tetapi mereka berkata “Walaupun majoriti sokongan adalah melalui pemberian geran, Program Malaysia adalah lebih daripada peranan secara tradisi sebagai pemberi geran, yang sebenarnya adalah sebagai peneraju gerak kerja.”

Ya, yayasan Soros adalah PENERAJU kepada gerakan “pilihanraya yang bebas dan adil”.

Selaras dengan pendedahan George Soros secara aktif melobi ahli-ahli politik Amerika Syarikat untuk menyingkirkan Najib, ia seolah-olah bahawa orang-orang ini telah bekerja untuk cuba “menukar” Malaysia untuk sekian lama dengan pelan perancangan dan pembiayaan.

Dalam dokumen kajian mereka sendiri, OSF mengakui bahawa sokongan OSF bagi penerima geran adalah INSTRUMENTAL untuk menarik penyertaan rakyat dan menyokong usaha masyarakat sivil dan dengan sokongan OSF amat berkesan menarik penyertaan belia dengan beratus-ratus ribu golongan belia digerakkan.

Jadi, OSF sendiri mengesahkan apa yang telah kita mengesyaki sejak sekian lama – Iaitu George Soros di belakang perhimpunan BERSIH.

George Soros diketahui terlibat dalam hampir mana-mana revolusi atau rampasan kuasa di seluruh dunia dan juga banyak mempengaruhi politik. Tetapi kebocoran ini telah memberikan bukti langsung dan juga menunjukkan bagaimana mendalam dan serius penglibatan beliau.

Bagaimana kita tahu ini? Sebenarnya OSF sendiri mengakui perkara ini seperti didalam dokumen yang dibocorkan itu.

Semalam, Tony Pua berkata beliau menyedari dari mana BERSIH mendapat pembiayaan (dari NDI dan OSF milik George Soros) tetapi beliau berkata tiada salah menerima dana asing.

Jadi, saya melihat kembali dokumen dalaman OSF Soros yang didedahkan oleh ‘DC Leaks’ dan ‘WikiLeaks’.
1) OSF mengaku terlibat dalam banyak “revolusi berwarna” di seluruh dunia yang OSF sendiri mengakui telah bertukar menjadi ganas dan menyebabkan banyak kematian – termasuk yang paling baru-baru ini, 2 tahun yang lalu pada tahun 2014 di Ukraine.

2) Dalam memo dalaman ditulis oleh tiga penasihat OSF – Morton Halperin, Jerry Fowler, Jonas Rolett OSF mengatakan bahawa pilihan raya yang bebas dan adil sahaja tidak memadai bagi “real democracy”.

3) Dokumen OSF mengesyorkan penggunaan yang lebih menyeluruh perhubungan awam media (yang bermaksud propaganda), melobi kerajaan barat untuk memberi tekanan kepada negara sasaran dan pelbagai langkah-langkah lain.

‘Wikileaks’ berasingan mendedahkan juga secara terperinci bagaimana Soros telah aktif melobi Kerajaan Amerika Syarikat untuk menamatkan sokongan kepada Najib. Pada bulan Mac 2016, Soros telah bertemu dan menekan kuasa tertinggi di Amerika Syarikat untuk menamatkan sokongan terhadap Najib Razak selaku Perdana Menteri Malaysia.

Dalam e-mel 6 Mac dengan subjek “John Pang Memo”, Vachon memberitahu Podesta: “Dan saya fikir George antara lain akan mahu bercakap tentang perkara ini”.

Memo Pang bertajuk “The TPP and Malaysia’s Corruption Crisis” (“TPP dan Krisis Rasuah Malaysia”) menggesa pentadbiran Obama untuk menjauhkan diri dari Najib.

Oleh itu, adalah bukan satu kebetulan bahawa dalam masa 4 bulan iaitu pada bulan Julai 2016, Jabatan Kehakiman (DOJ) Amerika Syarikat kemudiannya mengambil langkah terhadap beberapa orang yang dikaitkan dengan Najib dalam kes sivil dengan sidang akhbar yang dijangka panas.

The John Pang yang disebut dalam pendedahan Wikileaks merupakan seorang warganegara Malaysia – sebenarnya, beliau adalah satu-satunya rakyat Malaysia yang duduk bersama 23 orang OSF yang menjadi Lembaga Pengarah Global bersama-sama dengan George Soros dan dua anaknya.

John Pang juga orang yang memberikan maklumat palsu kepada blogger tempatan Raja Petra Kamarrudin (RPK) 10 tahun yang lalu untuk membuat yang Akuan Berkanun palsu terhadap Najib dan Rosmah yang mengaitkan kedua-dua mereka membunuh Mongolia Altantuya. Selepas itu, RPK sedar bahawa dia telah tertipu dan diberi maklumat palsu oleh John dan terpaksa melarikan diri ke United Kingdom. Malah, dia telah menulis mengenai rangkaian John Pang ini lebih daripada 5 tahun yang lalu – sebelum hubungan antara John Pang dan Soros didedahkan beberapa bulan lalu dalam pendedahan ‘Wikileaks’.

Ia juga mendakwa bahawa Kerajaan Demokratik Amerika Syarikat yang lebih condong kepada Soros dan membuat dia gembira (Baca: Make Soros Happy! ).

Baru-baru ini, Perdana Menteri Hungary Viktor Orban membidas kepimpinan Parti Demokratik, menuduh mereka menjadi bidak kepada sebuah ‘shadow empire’ dikendalikan oleh jutawan kelahiran Hungary George Soros.

4) The OSF documents also admits that Malaysia is a key target of OSF and acts as a “framework state” for OSF. They is say that Soros’ has a personal interest in Malaysia.

4) Dokumen OSF juga mengakui bahawa Malaysia adalah sasaran utama OSF dan bertindak sebagai ‘rangka kerja negeri’ bagi OSF. Mereka mengatakan bahawa Soros mempunyai kepentingan peribadi di Malaysia.

5) OSF adalah pemacu Program di Malaysia dan bukan sekadar sebagai pembiaya malah telah memulakan dan memperhebatkan langkah-langkah tertentu. OSF mendakwa memainkan peranan penting dalam “membawa beratus-ratus ribu rakyat Malaysia keluar untuk berhimpun”.

PR dan media syarikat-syarikat Barat bekerjasama dengan portal tempatan dan ahli politik  dengan sangat baik bagi membantu merangka propaganda.

Satu contoh adalah semasa PRU-13 pada tahun 2013 apabila ramai rakyat Malaysia benar-benar yakin dengan propaganda  40,000 pengundi warga Bangladesh dan ‘Blackout’.

Ini kemudiannya terbukti tidak benar oleh BERSIH dan DAP sendiri sebulan kemudian selepas perhimpunan Blackout505 hambar, yang menerbitkan laporan bahawa tidak ada perkara kejadian tersebut berlaku dan tidak ada bukti.

Sungguhpun demikian, ramai rakyat Malaysia masih percaya kepada propaganda tersebut tetapi tidak boleh menjawab mengapa pembangkang tidak berjaya untuk menangkap walau satu pun pengundi hantu Bangladesh daripada 40,000 dan juga tidak dapat menjawab apabila ditanya untuk mengatakan di mana lokasi ‘blackout’ yang sebenar berlaku.

6) Dokumen OSF juga menunjukkan bahawa mereka mengakui membiayai dan mengawal International Renaissance Front (IRF) yang berpangkalan di Kiev, ibu negara Ukraine, yang diiktiraf sebagai penggerak utama untuk resolusi berdarah Ukraine tahun 2014.

Revolusi 2014 membawa kepada kematian dan kehilangan beratus-ratus orang dalam perhimpunan yang membawa kepada perang saudara dan perpecahan Ukraine – yang telah mengorbankan 8,000 orang dan masih berterusan. Ukraine ini juga telah membawa kepada penembakan jet Penerbangan Malaysia MH17 milik negara kita.

Dalam dokumen yang sama, ia menyatakan bahawa di Malaysia, Pengerusi jawatankuasa penasihat OSF adalah pengasas MalaysiaKini (dimana OSF secara tidak langsung menguasai 29% portal berita atas talian tersebut).

Nama projek Ukraine dipanggil “The New Ukraine” sedangkan nama projek untuk Malaysia adalah “Malaysia Program”.

Ukraine 2014 adalah contoh apa yang Soros lakukan sebagai pembuka mata seperti yang dilakukan baru-baru ini.

Apabila “real democracy” sampai ke Ukranie. Berlaku Keruntuhan Ekonomi.

Just like Iraq, Egypt, Algeria, Syria and the rest which experienced revolution (and suffered hundreds of thousands of deaths and collapse of their country) with the help of Soros and the USA and given the present of real democracy, Ukraine also received the same.

Sama seperti Iraq, Mesir, Algeria, Syria dan yang lain yang mengalami revolusi (yang mengalami beratus ribu kematian dan keruntuhan negara mereka) dengan bantuan Soros dan Amerika Syarikat dan diberikan pengiktirafan “real democracy”, Ukraine turut menerima nasib yang sama.

Dalam revolusi tahun 2014 dengan perhimpunan jalanan menyebabkan pergaduhan dengan anggota keselamatan Kerajaan dan mereka yang menentang perhimpunan (seperti baju merah) kesudahannya dianggarkan 760 orang mati dan hilang.

Angka mangsa untuk perhimpunan dan revolusi Ukraine 2014

Angka mangsa untuk perhimpunan dan revolusi Ukraine 2014

(Satu perkara yang PDRM melakukan dengan baik dalam BERSIH 5 lepas / perhimpunan Baju Merah adalah untuk pra-awalan menangkap semua pemimpin dan melakukan tinfakan yang tegas untuk mengasingkan kedua-dua pihak yang bertentangan untuk mengelakkan percikan konflik daripada membara – ini lah apa yang berlaku di Ukraine di mana kumpulan yang bersaing dan polis bergaduh)

Ini diikuti oleh perpecahan Ukraine dengan pemisahan Crimera dan perang saudara yang masih berterusan. Setakat ini, lebih 8,000 orang terbunuh. Pesawat Malaysia Airlines MH17 kita ditembak-jatuh di Ukraine adalah hasil daripada pertempuran ini.

Angka mangsa setakat ini bagi perang saudara Ukraine 2014

Oleh kerana anugerah “real democracy” ini, ekonomi Ukraine juga runtuh.

Kadar inflasi Ukraine meningkat sehingga 65% pada 2014

Ekonomi Ukraine bernilai kurang daripada separuh sebelum revolusi 2014 – dan kurang daripada apa yang ia ada lebih daripada 10 tahun yang lalu.

Pertumbuhan KDNK menjadi negatif dengan penguncupan sehingga 15%.

Mata wang Ukraine kini bernilai kurang daripada 25% daripada apa yang ia adalah sebelum 2014 “Real Democracy”

Inflasi naik kepada 65%, mata wang mereka bernilai kurang daripada satu perempat daripada nilai sepatutnya, saiz ekonomi telah menjunam lebih daripada separuh danyang sebenarnya lebih kecil daripada itu sepuluh tahun yang lalu – kehancuran pertumbuhan ekonomi satu dekad .

Sudah tentu dengan keruntuhan ini berkaitan pengiktirafan ‘Real Democracy’, Ukraine perlu diselamatkan. Siapakah yang akan menyelamat mereka?

“Penyelamat Ukraine” dan membina semula ekonomi mereka

Soros membantu menyebabkan keruntuhan Ukraine, Soros membantu “menyelamatkan” Ukraine.

Soros berkata dia akan melabur AS$1 bilion DI Ukraine.

Soros juga menubuhkan Ukraine Reevelopment Fund di bawah Pengurusan Dana Soros.

Mengenai Pembangunan Semula Dana Ukraine, LP

Ukrainian Redevelopment Fund, LP (URF) adalah jentera pelaburan swasta yang memberi tumpuan kepada keadaan-keadaan tertentu dan pelaburan ekuiti swasta di Ukraine dan syarikat yang mempunyai operasi yang besar di Ukraine.

URF berusaha untuk membuat sasaran pelaburan yang mempunyai potensi untuk menggalakkan pembangunan ekonomi dan sosial di Ukraine.

Penasihat utama pelaburan kepada URF adalah Soros Fund Management LLC, penasihat pelaburan swasta kepada beberapa dana pelaburan swasta yang diuruskan secara eksklusif untuk pelanggan keluarga Soros.

20161125-soros-ukraine-demokrasi-3

Soros juga dijemput oleh Ketua baru Pentadbiran Presiden pasca-revolusi Ukraine, Boris Lozhkin untuk menjadi sebahagian daripada Majlis Pelaburan Kerajaan Ukraine.

Orang yang Soros bantu meletakkannya berkuasa juga orang yang kini menjemput dia duduk dalam lembaga, Majlis Pelaburan Kerajaan yang berkuasa penuh menentukan keutamaan pelaburan dan dasar pembangunan

Ia adalah menarik untuk melihat semua tindakan Soros melalui kacamata pelaburan. Membeli Ukraine IT, pertanian dan aset tenaga pada harga tersangat murah dalam mata wang yang susut nilai teruk dan akan membayar semula jika negara menamat konflik dan menyertai Kesatuan Eropah, jelas sesuatu yang Perdana Menteri Ukraine sekarang inginkan.

What a great business model. Invest tens or hundreds of millions in money and technical assistance to cause regime change, make back tens of billions in profits from the collapsed aftermath. And this just happened in the year 2014.

Model perniagaan yang cukup besar. Melabur berpuluh-puluh atau beratus-ratus juta dalam bentuk wang dan bantuan teknikal untuk menyebabkan perubahan rejim, membuat kembali keuntungan puluhan bilion daripada kejatuhan tersebut. Dan ini telah berlaku pada tahun 2014.

Dalam pada itu, ahli politik Amerika Syarikat juga tidak mahu ketinggalan.

Robert Hunter Biden (lahir 4 Februari 1970) adalah anak kedua kepada Naib Presiden Amerika Syarikat Joe Biden yang langsung tidak ada pengalaman perniagaan dan telah dipecat dari Tentera Laut Amerika Syarikat kerana penyalahgunaan kokain pada Februari 2014 telah dilantik dua bulan kemudian pada April 2014 menjadi ahi lembaga pengarah Burisma Holdings, pengeluar gas bukan kerajaan yang terbesar di Ukraine.

Sesetengah orang menuduh Amerika mempunyai muslihat terhadap keadaan Ukraine supaya syarikat-syarikat minyak Barat mempunyai akses penuh kepada gas dan untuk mencarigali minyak di seluruh Ukraine.

Kaitan NDI, NED dan CIA

Selepas Perang Dunia II, berhadapan dengan ancaman kepada sekutu Amerika Syarikat dan tanpa apa-apa mekanisme untuk menyalurkan bantuan politik, pembuat dasar AS terpaksa secara rahsia cara, diam-diam menghantar penasihat, peralatan, dan dana untuk menyokong akhbar dan pihak di bawah pengepungan di Eropah.

Apabila didedahkan pada lewat tahun 1960-an bahawa American Private Voluntary Organizations (PVOs) telah menerima dana rahsia CIA untuk melancarkan peperangan idea di forum-forum antarabangsa, Pentadbiran Johnson membuat kesimpulan bahawa pembiayaan itu perlu dihentikan, mencadangkan penubuhan “a public-private mechanism” untuk membiayai aktiviti di luar negara secara terbuka.

Dipihak Capitol Hill, Ahli Kongres Dante Fascell (D, FL) memperkenalkan rang undang-undang pada bulan April, 1967 untuk mewujudkan Institut Hal Ehwal Antarabangsa, satu inisiatif yang akan memberi kuasa kepada pembiayaan terang-terangan bagi program promosi “nilai-nilai demokrasi” – dengan itu The National Endowment for Democracy ( NED) ditubuhkan.

Itulah sebabnya NED dikenali sebagai sayap terang-terangan (atau terbuka) dibawah CIA.

NED distrukturkan untuk bertindak sebagai yayasan penerima grant, menyalurkan dana kepada pertubuhan-pertubuhan bukan kerajaan persendirian bagi maksud memperkenalkan demokrasi di luar negara.

Endowment berfungsi sebagai organisasi payung di mana separuh daripada pembiayaan NED diperuntukkan setiap tahun kepada empat organisasi utama Amerika:
– American Center for International Labor Solidarity (ACILS),
– Center for International Private Enterprise (CIPE),
– National Democratic Institute for International Affairs (NDI), dan
– International Republican Institute (IRI).

Kedua-dua Ambiga dan Maria Chin mengakui bahawa selain daripada menerima dana daripada OSF milik George Soros, BERSIH juga telah menerima pembiayaan daripada NDI.

Dalam temu bual pada Ogos 2011, Ambiga berkata memberitahu Malaysiakini dimiliki 29% oleh Soros:

“Mengenai dakwaan dana asing, Ambiga berkata kedua-dua organisasi asing itu – National Democratic Institute (NDI) dan Open Society Institute (OSI) – memberikan bantuan kewangan kepada BERSIH 2.0 tetapi khusus untuk projek masa depan yang berkaitan dengan persempadanan semula dan bukannya untuk perhimpunan tersebut.”

Maria Chin juga beberapa kali mengakui perkara ini.

Oleh kerana NDI dibiayai sepenuhnya oleh NED, menerima dana daripada NDI adalah sama seperti menerima dana secara langsung daripada NED, sayap terang-terangan CIA.

Ini juga mengapa NED dan NDI dan George Soros diharamkan di Rusia.

Ini juga jelas membuktikan bahawa BERSIH mempunyai hubungan dengan CIA, seperti yang didakwa oleh Annuar Musa.

Dalam pada itu, saya menggesa pihak berkuasa tempatan untuk mengkaji dokumen-dokumen dalam ‘DC Leaks’ dan ‘Wikileaks’ dengan lebih teliti.

Or perhaps they already did, which is why they put Maria Chin under SOSMA.

Atau mungkin mereka sudah lakukan, itulah sebabnya mereka menahan Maria Chin di bawah SOSMA.

Maria Chin di tahan dibawah SOSMA

Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar menegaskan bahawa penangkapan dan penahanan Maria Chin adalah di bawah SOSMA tersebut tidak ada kena mengena dengan politik atau perhimpunan BERSIH 5 baru-baru ini.

Maria telah ditahan pada Jumaat lalu berikutan penemuan “dokumen” di pejabatnya yang memberi petunjuk bahawa satu kesalahan telah dilakukan bawah Seksyen 124C Kanun Keseksaan iaitu cubaan untuk melakukan aktiviti yang menjejaskan demokrasi berparlimen.

SOSMA bukan untuk pengganas sahaja tetapi apa sahaja ancaman – dalaman atau luaran – yang boleh membahayakan negara ini secara besar-besaran.

Polis dan Peguam Negara tidak bodoh dan memahami kesan persepsi besar meletakkan ibu tunggal pertengahan umur dibawah tahanan jika mereka tidak mempunyai maklumat siasatan yang jelas dan kukuh serta pendakwaan yang konkrit.

Polis dan Peguam Negara tidak bodoh dan memahami kesan persepsi besar meletakkan ibu tunggal pertengahan umur dibawah tahanan jika mereka tidak mempunyai bukti yang kukuh atau mempunyai maklumat siasatan yang jelas – jadi bukti dan asas mesti ada.

Nota sisi, bekas suami Maria Chin Allahyarham Yunus Lebai Ali adalah seorang komando PLO.

Di Beirut. Yunus mendapat latihan selama enam bulan dan kemudian beliau dipilih ke Unit Komando PLO.

Beberapa tahun kemudian, Yunus menjadi salah seorang pengawal peribadi Yasser Arafat. Kemudian pada awal 1980-an belaku perang saudara di Lubnan dan beliau melarikan diri ke United Kingdom.

Selepas itu, Mahathir juga telah menahan Yunus Ali dalam Ops Lalang pada tahun 1987 di bawah ISA.
(Dan kini ia adalah aneh bahawa Mahathir pula membantah dan duduk di tepi jalan dan menuduh Najib, yang bukan Menteri Dalam Negeri, sebagai zalim kerana pihak polis telah menahan Maria selama 28 hari di bawah SOSMA. Mahathir lupa bahawa beliau sendiri sebagai Menteri Dalam Negeri ketika itu, telah menyumbat suami Maria Chin kedalam penjara selama 1 tahun).

Selepas Maria Chin ditahan di bawah SOSMA, Ambiga kemudiannya mendedahkan bahawa Maria Chin dan suaminya Yunus Ali, yang telah meninggal dunia pada 2010, yang adalah orang-orang yang mengasaskan BERSIH dan orang yang sebenar di sebalik pergerakan kuning – sesuatu yang Ambiga tidak pernah disebut sebelum ini.

Bertentangan dengan propaganda di luar sana, Maria Chin tidak dilayan dengan baik. Malah, dia sendiri tidak membuat aduan bahawa dirinya ditangkap atau dianiaya oleh polis.

Jangan terpedaya dengan dakyah palsu mengenai penahanan beliau yang direka untuk mendapatkan simpati untuk beliau.

KESIMPULAN

Jika anda berfikir di atas adalah rekaan, mungkin orang di Ukraine akan memberitahu anda yang berbeza. Malah, Russia, kuasa besar nuklear di dunia mengambil perhatian terhadap Soros dan OSF secara serius dan menggunakan Peguam Negara mereka untuk mengeluarkan kenyataan rasmi bagi mengharamkan George Soros, OSF dan semua organisasi yang dikaitkan dengan beliau.

Sementara itu kuasa ekonomi kedua terbesar di dunia, China, menganggap ancaman Soros cukup serius dan secara rasmi memberi amaran kepada Soros terhadap perancangan ‘mengisytiharkan perang’ kepada mata wang mereka.

Demi Malaysia, mungkin kita perlu mengambil serius juga? ‘Better safe than really sorry’.

Tetapi jika anda jenis yang tidak mahu mempercayai sebuah negara kuasa besar, negara ekonomi kedua terbesar di dunia atau seorang blogger seperti saya dan percaya kepada kuasa Star, mengapa tidak mendengarnya dari bapa seorang pelakon dan pemenang anugerah akademi Angelina Jolie, Jon Voight bercakap mengenai George Soros yang beliau gelar sebagai “an evil, evil man”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.